Etui naaien

Eenvoudig
etui

Beschrijving

Een etui naaien is een ideaal project voor beginnende naai(st)ers en je kunt een etui ook nog eens prima maken uit stofresten die je nog hebt liggen. Een etui is leuk voor jong en oud! Zo misstaat een uniek etuitje niet op het bureau en is een etui ook nog eens hartstikke handig voor kinderen om mee te nemen naar school.

Patroondelen uitknippen
1/5

Patroondelen uitknippen

Knip de patroondelen uit de stof, versteviging en Lamifix. Je hebt twee stukken stof nodig van 30x29cm, een stuk versteviging van 30x29cm en een stuk Lamifix van 30x29cm. Strijk de Flisofix en de versteviging op de buitenstof. Op de rand van het materiaal kun je zien welke temperatuur je strijkijzer mag hebben. Vervolgens kun je de uitgeknipte delen versieren met banden en boorden naar wens. Versier natuurlijk alleen de buitenstof, de voering moet glad blijven.

Rits aannaaien
2/5

Rits aannaaien

Leg de voeringstof voor je neer met de mooie kant naar boven. Bevestig vervolgens de rits aan de lange zijde en naai deze vast met een naad. Leg vervolgens de buitenstof met de mooie kant naar beneden op de voeringstof en rits en naai op dezelfde plaats. Onze tip: Gebruik een ritsvoet.

Vorm geven
3/5

Vorm geven

Naai nu de voeringstof met Lamifix vast aan de andere kant van de rits. Er ontstaat een rol. Doe hetzelfde met de buitenstof. Je hebt nu twee "rollen".

Tas omkeren
4/5

Tas omkeren

Open de rits door de zipper helemaal te verwijderen. Keer de tas vervolgens binnenstebuiten zodat de buitenstof aan de binnenkant zit en de voering aan de buitenkant. Rijg de zipper weer aan. Nu is de etui bijna klaar.

Zijkanten sluiten
5/5

Zijkanten sluiten

Stik de korte zijkanten met een naadtoeslag van 1,5 cm. Naai hierbij over de rits. Om het geheel te stabiliseren, stik je hierbij meerdere keren heen en weer. Werk vervolgens de open randen af, deze zijn aan de binnenzijde zichtbaar. Druk nu de bijna afgewerkte tas een beetje aan bij de zijkanten zodat er twee driehoekjes aan de zijkant verschijnen. Naai deze zoals op de foto. Keer de etui om en het etui is klaar! Veel plezier!