Cadeauzakjes maken

Eenvoudig
Cadeauzakjes maken

Beschrijving

Cadeauzakjes zijn een mooie mogelijkheid om cadeaus te verpakken. Een zelfgemaakt cadeauzakje is, naast dat het er mooi uit ziet, ideaal omdat hij bewaard kan worden. Het zakje kan vaker worden gebruikt of dienen als opbergmogelijkheid voor andere dingen. Met onze naaihandleiding maak je het cadeauzakje (of gelijk meerdere zakjes) eenvoudig zelf. Je kunt het cadeauzakje natuurlijk geheel naar wens versieren, bijvoorbeeld met een stoffen applicatie of voorzie het zakje van een naam met opstrijkbare letters. Wees lekker creatief!

Knippen/Snijden
1/5

Knippen/Snijden

Knip of snijd uit de rode stof een rechthoek van 47 cm x 27 cm. Knip of snijd uit de stof met sterren twee stukken van 17 cm x 27 cm en een hartje (of andere vorm naar wens).

Bovenstuk en onderstuk samenvoegen
2/5

Bovenstuk en onderstuk samenvoegen

Leg de sterrenstof en de rode stof met de goede kanten op elkaar en naai deze aan elkaar vast aan één van de korte zijdes. Herhaal voor de andere twee stukken.

Hartje opstrijken
3/5

Hartje opstrijken

Strijk Vliesofix op de achterkant van het hartje. Trek dan het papier los van hartje en plaats het hart op het midden van de rode stof. Strijk het hartje vast op de stof.

Applicatie vastnaaien
4/5

Applicatie vastnaaien

Stik met een zigzagsteek langs de rand van het hartje.

Zakje afwerken
5/5

Zakje afwerken

Leg de stoffen met de goede kanten op elkaar en stik beide zijkanten. Vervolgens sla je de bovenste rand 2 cm naar binnen en stikt vanaf de buitenkant rondom vast. Keer het zakje om. Hij is klaar om gevuld te worden met een cadeautje! Maak het helemaal af door het zakje dicht te binden met een mooie satijnen band of lint.

Klaar!

Meer gratis patronen voor jou