Cadeaus mooi verpakken

Eenvoudig
Cadeaus mooi verpakken

Beschrijving

Cadeaus mooi en duurzaam verpakken? Dat kan heel eenvoudig, want met stofrestanten kan je cadeautjes fantastisch inpakken en/of versieren! Daarnaast kan je de cadeauverpakking nogmaals gebruiken voor een volgend cadeau of misschien zelfs voor een ander project. We hebben een paar ideeën voor jou uitgebrobeerd en hieronder laten we je zien hoe jij cadeaus liefdevol kunt inpakken en versieren.

Cadeaus verpakken in stofresten
1/4

Cadeaus verpakken in stofresten

Heb je nog een paar grotere stofresten in huis liggen die je nog graag wilt gebruiken? Dat komt goed uit, want met deze stofresten kun je een cadeau mooi en origineel inpakken. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam beizg want voor het cadeau wordt geen cadeaupapier gebruikt dat gelijk wordt verscheurd bij het openen. De gebruikte stof kan opnieuw worden gebruikt voor een ander cadeau (of project).

Wat heb je nodig:

  • Een stuk stof
  • Een band, bijvoorbeeld jute ban
Geschenken versieren met stofrestjes
2/4

Geschenken versieren met stofrestjes

Zijn de stofresten te klein om het hele cadeau mee in te pakken? Dan kun je de stofresten ook als versiering gebruiken. Wikkel bijvoorbeeld een strookje van de stof om het cadeau of knip het in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld een hartje of een kerstboom. Je plakt dit vervolgens op het verpakte cadeau of bevestigd het met een touw, koord of lint. Je cadeau ziet er meteen nóg mooier uit!

Wat heb je nodig:

  • Stofrestje(s)
  • Een band, touw of sierlint.
  • Geschenkpapier
Stoffen vlaggetjes
3/4

Stoffen vlaggetjes

Een superschattige vlaggetjesketting is zo gemaakt met een paar stofrestjes. Hiervoor heb je echt niet veel stof nodig en je cadeau is met zo`n vlaggetjesketting eromheen een ware blikvanger! Knip meerdere stroken van 8 cm uit een stof, vouw de stroken dubbel om een stukje wol, touw of koord en plak de zijdes aan elkaar vast. Vervolgens knip je driehoekjes van de strookjes en is de vlaggetjeslijn klaar om over de geschenkverpakking te gaan!

Wat heb je nodig:

  • Textiellijm
  • Een stukje wol of touw
Wollen pompom als kers op.. het cadeau
4/4

Wollen pompom als kers op.. het cadeau

Wil je niet altijd aankomen met `gewoon´ een band om het geschenkpapier als versiering? Dan hebben we hier een goed alternatief voor je: een pompom! Je kunt een pompom eenvoudig maken uit wol. Je wikkelt de wol om 3 gesloten vingers. Hoe vaker je de wol om je vingers wikkeld, hoe voller de pompom wordt. Haal je vingers voorzichtig weg en maak een knoop om het midden. Nu snijd je aan beide kanten de uiteinden door en klaar is jouw pompom!

Wat heb je nodig:

  • Wol
  • Geschenkpapier of stof