Cactus Patroon

Eenvoudig
icon
Stoffkaktus aus Popeline

Beschrijving

Bij het naaien van deze stoffen cactus kun je je alleen nog prikken aan een speld! Deze knuffelbare cactus staat veel gezelliger in de vensterbank dan een echte cactus en het mooie is dat je de stofcactus geheel naar eigen smaak kunt maken door het kiezen van een stof en sierband naar wens! Zet de stoffen cactus in een bloempot en vul deze met siersteentjes om de stoffen cactus op zijn plek te houden. Zo heb je in korte tijd weer een coole deco-accessoire klaargestoomd! Wil je liever een cactus kussen? Onderaan in de handleiding vind je onze variatietip voor het maken van kussen variant!

Stofdelen & band vastspelden
1/5

Stofdelen & band vastspelden

Klem of speld de beide delen van de cactus aan elkaar met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Voeg ook gelijk het sierband toe tussen de stofdelen. Het sierband ligt hierbij met de franjes naar binnen gericht, zodat je deze straks bij het omdraaien van de cactus aan de buitenkant hebt zitten. Tip: Gebruik alleen bij de rondingen spelden. Deze zijn net even wat eenvoudiger te verwijderen vlak naast het naaivoetje, waardoor je de rondingen preciezer kunt naaien.

Stofdelen & band vastnaaien
2/5

Stofdelen & band vastnaaien

Naai nu de delen aan elkaar vast. Gebruik hiervoor een rechte steek en naai op slechts een paar millimeter afstand van de rand. Houd tijdens het naaien goed in de gaten of de stoffen en het band nog goed op elkaar liggen. Naai rondom vast en houd alleen de rechte zijde aan de onderkant van de cactus open.

Cactus omkeren
3/5

Cactus omkeren

Controleer voordat je de cactus omkeert nog even of de naad overal goed is gelukt. Mocht je toch nog ergens een stuk stof niet goed hebben meegenaaid waardoor een gat ontstaat, dan kun je dit nu nog corrigeren door alleen over dit stukje extra te naaien. Keer de cactus vervolgens om en druk de uiteindes voorzichtig aan zodat de vorm goed naar buiten komt en de fransjes allemaal tevoorschijn komen.

Cactus vullen
4/5

Cactus vullen

Tijd om de cactus te vullen met vulwatten. Voor een mooi resultaat kun je de cactus het beste stijf opvullen zodat de cactus straks goed blijft staan in de pot. De onderkant kun je open houden. Hier zie je straks niets meer van.

Cactus plaatsen
5/5

Cactus plaatsen

Plaats de cactus in een bloempot naar wens. Houd deze met een hand vast zodat hij goed rechtop blijft staan en strooi met je andere hand de siersteentjes rondom de onderkant van de cactus tot aan enkele centimeters vanaf de bovenrand.

Variatietip voor een cactus kussen

Variatietip voor een cactus kussen

Je kunt de stoffen cactus eenvoudig omtoveren tot een cactus kussen. Bij het uitknippen van het patroon, knip je bij de onderkant van de kaktus over de stippellijnen. Door de ronde hoeken kun je het sierband eenvoudiger meenaaien en ziet het eindresultaat er ook stukken mooier uit. Bij het aan elkaar naaien van de stofdelen en het band houd je aan de onderkant ongeveer 8 cm open om de cactus om te keren en te vullen met vulwatten. Na het vullen kun je de laatste centimeters met de hand dichtnaaien of met de naaimachine. Let er hierbij op dat de uiteinden van het band mooi aansluiten.