Breibenodigdheden voor beginners

Breibenodigdheden voor beginners

Breibenodigdheden voor beginners

Met de juiste producten kan breien alleen nog maar leuker worden! Er zijn producten die het jou net even makkelijker maken en ook garen die het werken aan een eerste project net even een extra boost geven door bijvoorbeeld een kleurverloop of glitter. Het is ook maar net waar je van houdt natuurlijk. Let er daarnaast op, dat je ook producten kiest van goede kwaliteit. Pluizig garen dat snel breekt of stroeve breinaalden kunnen heel ergerlijk zijn en zijn dan ook al helemaal niet fijn wanneer je net begint met breien. Ga daarom voor kwalitatieve producten en voorkom dat je door ergernissen gelijk weer afhaakt. Hieronder laten we je zien wat je nodig hebt aan breibenodigdheden nodig hebt als je net begint met breien en geven we je enkele tips.

Hier zie je de vier dingen die je nodig hebt om een eerste project te voltooien. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een stuk te breien zonder een breipatroon te volgen, maar om het breien echt onder de knie te krijgen is het wel goed om patronen te leren begrijpen zodat je straks ook moeilijke patronen kunt gebruiken. Wat betreft de keuze voor breinaalden: het is maar net wat jij het fijnste vindt! Je hebt standaard, metalen breinaalden, bamboe breinaalden en speciale, ergonomische breinaalden van PRYM. De laatste zijn voor sommigen een ware uitkomst, terwijl anderen het juist weer helemaal niet fijn vinden werken. Het is dus een beetje uitproberen welke breinaalden voor jou het beste werken. Verder heb je bijna altijd een wolnaald nodig voor het wegwerken van de draaduiteindes.

Is jouw eerste project een groter project, zoals een omslagdoek, sjaal of deken? Maak het jezelf niet te moeilijk door gelijk met meerdere kleuren te werken en aldoor van kleur te moeten wissen. Wil je wel meer kleur? Ga dan voor wol of garen met kleurverloop! Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar op grote rollen of bollen zodat je soms met één rol al genoeg hebt voor jouw project. Door het kleurverloop in de wol wordt het breien van grotere stukken nooit saai.

Er zijn maar twee gelegenheden waarin ik garen koop. Wanneer ik garen nodig heb. Wanneer ik geen garen nodig heb.