Borstomvang meten

Borstomvang meten

Om ervoor te zorgen dat jouw zelfgemaakte kledingstuk een optimale pasvorm krijgt, is het van groots belang eerst de juiste maten van het lichaam op te meten. Hier laten we je zien hoe je de borstomvang op de juiste manier opmeet en hoe je met deze maten ook tot de juiste bh maat komt.

Zo meet je jouw borstomvang

  1. Ga recht staan voor de spiegel.
  2. Doe jouw bovenstuk uit. Een bh kun je aanhouden, omdat deze vast en zeker ook onder het kledingstuk moet passen waarvoor je de maten opneemt.
  3. Sla het meetlint om je rug, onder je armen langs. Aan de voorkant leg je het lint over het breedste stuk van de borst. Let erop dat het lint horizontaal mooi recht rondom het lichaam ligt.
  4. Druk bij het opmeten de borsten niet samen, maar laat het meetlint aansluiten zonder het aan te spannen. Het opgemeten getal noteer je in de tabel.
  5. Wil je jouw bh maat weten? Meet dan het beste zonder bh, gelijk op de borst en meet vervolgens de wijdte van de taille, gelijk onder de borst. We noemen dit de onderborstomvang.
  6. Hiervoor leg je het meetlint onder de borst en ook hier let je erop dat het lint horizontaal rondom mooi recht ligt. Noteer de opgemeten afmeting. Deze afmeting is het getal uit de bh maat. De borstomvang geeft de cupmaat aan. In de tabel hieronder kun je zien welke maat voor jou geschikt is.