Adventskalender maken

Eenvoudig
Adventskalender maken

Beschrijving

Deze glamoureuze Adventskalender is een fantastisch geschenk voor de decembermaand. Wie wil nou niet zo`n mooie, zelfgemaakte Adventskalender cadeau krijgen? De kalender bestaat uit 24 zakjes en je kunt kiezen uit twee verschillende groottes (en natuurlijk kan je zelf nog een andere grootte toevoegen), zodat je voor elk kleinigheidje een zakje hebt in het juiste formaat. Ook maakt juist de afwisseling in de zakjesgrootte en stoffen deze Adventskalender zo bijzonder. De zakjes uit het voorbeeld zijn 15x19,5 cm en 11x14,5 cm. Ze zijn heel eenvoudig te naaien, maar je hebt er 24 nodig dus dat vraagt om een beetje geduld ;) .

Knippen
1/6

Knippen

Wanneer je van alle kleuren hetzelfde aantal zakjes wilt, knip of snijd je drie kleine zakjes en drie grote zakjes uit de vier verschillende stoffen.

De naadtoeslag is in de volgende groottes reeds verwerkt:

Voor het kleine zakje: 13 cm x 34 cm

Voor het grotere zakje: 17 cm x 43 cm

Je kunt het beste eerst een sjabloon voor de zakjes op papier tekeken zodat je die steeds weer op de stoffen kunt leggen en vastspelden voordat je gaat knippen.

Afwerken
2/6

Afwerken

Werk alle randen af door de stukken stof rondom te naaien met een overlocksteek of, wanneer je naaimachine deze niet heeft, een zigzagsteek.

Markeren en zijkanten naaien
3/6

Markeren en zijkanten naaien

Klap een strook dubbel met de goede kanten van de stof op elkaar. Maak aan beide kanten boven bij de rand op een afstand van 2 cm en 3 cm een kleine markering met stofkrijt of een stofmarker.

Stik de bovenste twee centimeter van beide kanten, laat vervolgens aan beide kanten 1 cm open en stik vanaf de 3 cm markering verder naar onder. Vervolgens stik je de onderkant met 1 cm naadtoeslag.

Tunnel naaien
4/6

Tunnel naaien

Klap nu de bovenste rand 1,5 cm om naar buiten. Let er daarbij op dat je de naadtoeslagen uit elkaar klapt. Speld de rand vast met een paar speldnaalden en stik de tunnel vlak langs de rand vast. De tunnel moet breed genoeg zijn voor jouw band of koord.

Band door de tunnel trekken
5/6

Band door de tunnel trekken

Keer het zakje om, zodat je de mooie kant aan de buitenkant hebt. Snijd voor het kleine zakje ongeveer 50cm band af en voor het grotere zakje 60 cm. Bevestig een veiligheidspeld aan een uiteinde van het satijnband en schuif de veiligheidspeld met daaraan het band door de tunnel.

Klaar is jouw eerste zakje!
6/6

Klaar is jouw eerste zakje!

Herhaal deze stappen tot je 24 zakje hebt gemaakt. Deze zakjes hang je, met de nummerlabels eraan, aan een koord, tak, buis of houten lat. Vervolgens kun je het geheel nog versieren naar wens met bijvoorbeeld kerstballen, pompons, veren of zelfgemaakte kerstboomhangers.

Bekijk de hele tutorial (in het Duits) in de video: