Transparantie

Transparantie

Wij beantwoorden jouw vragen!

Wij denken dat vertrouwen in duurzaam handelen alleen kan worden bereikt met transparantie. Daarom beantwoorden wij hier graag jouw belangrijkste vragen over duurzaamheid. Heb je nog vragen over onze diensten en producten? Kijk dan eens op onze help pagina.

Onze antwoorden op jouw vragen

We verspillen geen stoffen!

Onze stoffen laten natuurlijk weinig afval achter, want stof wordt (zoals je weet) per meter verkocht en wordt niet per stuk geleverd, maar in grote lappen stof. Desalniettemin gebruiken we andere opties om verspilling van onze goederen te voorkomen.

Wat gebeurt er met restjes?

Als een van onze stukken stof op is, blijft er meestal een stuk over dat zelden overeenkomt met een bestelling. Deze stukken bieden wij goedkoper aan dan restjes. Elke stofrestant bestaat dus maar één keer. Indien nodig geven wij ook restanten door als donatie aan hulpbehoevende organisaties Meer informatie vind je onder "Donaties".

Wat gebeurt er met de stoffen die gefotografeerd worden voor onze productafbeeldingen?

De stoffen die je altijd op de productafbeeldingen kunt zien, worden door ons natuurlijk niet weggegooid. Deze worden aan onze stalenwinkel gegeven en verwerkt tot proefstukken, die u bij ons kunt bestellen om een ​​indruk te krijgen van de stof. Een duurzaam alternatief voor het bestellen van stofstalen is onze stoffen tafel. Daar kun je stoffen naast elkaar leggen en combinaties testen.

Gebruik je duurzaam verpakkingsmateriaal?

De dozen die wij gebruiken zijn gemaakt van 70% oud papier en 30% grasvezels. Een snel hernieuwbare grondstof die houtbronnen spaart en minder water en energie verbruikt. Daarnaast zijn er voor de verwerking van de vezels geen chemicaliën nodig en wordt de uitstoot van broeikasgassen verminderd. Lees meer over de graspapieren verzenddozen van de fabrikant.

Onze verzendzakjes zijn nu ook gemaakt van 100% gerecycled LDPE, zodat er geen ander plastic in omloop komt. Dat is ook waar we met onze bubbelenveloppen en binnenverpakkingen naar toe werken!

Wat gebeurt er met geretourneerde bestellingen?

Als je ons een stof terugstuurt die niet aan jouw verwachtingen voldeed, wordt deze niet weggegooid. Deze materialen gebruiken we opnieuw in onze stofpakketten, die je voor een zeer schappelijke prijs bij ons kunt kopen.