Theezakje Naaien

Eenvoudig
Theezakje naaien

Beschrijving

's Avonds op de bank een lekker kopje thee drinken, een momentje voor jezelf, een moment van rust. Met een zelfgemaakt theezakje wordt dit genietmomentje nog veel fijner. Door zelfgenaaide theezakjes te gebruiken produceer je minder afval en het allerleukste aan deze theezakjes is: Ze zien er zo leuk uit! Je kunt ze natuurlijk helemaal maken naar eigen wens of als klein geschenkje voor een familielid of vriend(in). Ook kun je de theezakjes naar een bepaald thema maken voor een high tea. Wat dacht je van maritieme zakjes met blauw wit koord en een gouden knoop met een anker erop aan het uiteinde? Laat je fantasie de vrije loop en bedenk je eigen, originele theezakjes!

Handleiding:

  1. Knip uit katoen een vierkant van 10x7,5 cm
  2. Vouw de stof dubbel met de goede kanten naar binnen (zodat je een stuk hebt van 5x7,5 cm). Stik langs een lange zijde.
  3. Vouw de stof nu weer open zodat je de achterkant van de stof kunt zien en leg het garen of koord langs de bovenste, open kant. Vouw nu de stof 1 cm naar binnen, over het garen heen, en naai de omgeslagen stof vast. Let er hierbij op dat je niet over het garen naait. Zo krijg je een tunnel waarmee je het theezakje later eenvoudig dichttrekken kunt met behulp van het garen.
  4. Leg vervolgens het theezakje voor je neer en vouw deze met de goede kanten op elkaar naar binnen. Stik nu de tweede zijkant vast en laat hierbij de tunnel met het garen open.
  5. Keer het theezakje om. Bind de uiteinden samen en knoop een knoopje vast aan het samengebonden uiteinde.


Bettys Tip

Bettys Tip

Spoel het theezakje voor het eerste gebruik één keer met kokend water uit. Wanneer je het theezakje hebt gebruikt, verwijder je de thee door het zakje binnenstebuiten te keren. Spoel het zakje af met wat water en laat hem drogen voor je volgende kop thee.