Recycling

Recycling

Alle grondstoffen zijn waardevol en zeker in tijden van schaarse grondstoffen is het des te belangrijker om herbruikbare materialen terug in de kringloop te brengen en niet voor altijd te vernietigen. Daarom werken we graag samen met leveranciers die ook gerecyclede producten aanbieden en zo de circulaire economie bevorderen. Ken jij onze duurzame producten al? Ze zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen, overschotten en restanten van de productie en vele andere materialen die anders niet zouden zijn gebruikt. En zodat onze producten op een duurzame manier hun weg naar jou vinden, bestaan ​​onze dozen nu voor 30% uit grasvezels. Als snel hernieuwbare grondstof bieden deze een beter ecologisch evenwicht, zijn er voor de productie geen chemicaliën nodig en verminderen ze de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zijn onze verzendzakjes gemaakt van 100% gerecycled LDPE en brengen dus geen ander plastic in omloop. Laat je inspireren om duurzamer te zijn!

Gordijnen open voor onze gerecyclede lievelingsproducten!

Gütermann rPET Allesnaaier

Gütermann rPET Allesnaaier

Dit Gütermann naaigaren heeft heel bijzondere eigenschappen doordat het gemaakt is van 100% gerecycled polyester. Door grondstoffen te hergebruiken wordt tijdens de productie minder CO2 geproduceerd dan bij conventioneel naaigaren. Uit een PET-fles kan ca. 1000 m naaigaren worden geproduceerd. Het garen is duurzaam en Made in Germany.


Naar het product

Knopen van Social Plastic

Knopen van Social Plastic

Social Plastic is een initiatief van de Plastic Bank, die met name kustgebieden stimuleert om stranden en zeeën schoon te maken en houden. Tegelijkertijd wordt de lokale bevolking die het plastic ophaalt betaald voor hun "opbrengst" en krijgen ze een inkomen. Zo worden milieubescherming en sociale betrokkenheid gecombineerd! Deze button is gemaakt van de Social Plastic en is daardoor bijzonder duurzaam.


Naar het product

Knopen uit koffie

Knopen uit koffie

Deze button beauty is deels gemaakt van koffie die overblijft na de koffieproductie. Zo geven we materialen die anders als afval zouden worden verbrand of anderszins zouden worden afgevoerd een tweede kans. Het is uitstekend geschikt voor blouses, overhemden, jassen of mantels.


Naar het product