Groente- en Fruitzakje Naaien

Eenvoudig
Groente- en Fruitzakje

Beschrijving

Weg met die plastic tasjes van de groenteafdeling! Naai je eigen Fruit- en groentezakje eenvoudig zelf en verpak je inkopen op een milieubewuste manier. Gebruik voor het maken van je eigen fruitzakje bijvoorbeeld een reststuk tule of misschien heb je nog oude vitrages liggen die niet meer worden gebruikt. Belangrijk is dat de stof doorschijnend is, zodat ook een kassamedewerker kan zien wat je hebt gekocht. In ons voorbeeld is tule gebruikt, met een klein stukje katoen voor de rand.

Zo maak je het fruitzakje:

  1. Leg de patroondelen van het zakje met de goede kanten op elkaar en stik de zijkanten vast met een overlocksteek of zigzagsteek. Keer het zakje om en stik nog een langs de randen op de goede kant van de stof.
  2. Neem nu het stofrestje en klap de korte zijkanten 1 cm dubbel om de stofranten te verbergen. Stik de dubbelgevouwen rand aan beide kanten vast.
  3. Leg de lange kanten van je stofrest op elkaar met de juiste zijde van de stof naar binnen. Stik langs de lange kant met slechts enkele millimeter naadtoeslag en keer de rand om zodat je de goede kant van de stof aan de buitenkant hebt.
  4. Leg vervolgens de lange, gestikte kant van het reststuk langs de opening van je zakje. Pin of klem de stoffen op een paar plekken aan elkaar vast zodat je er zeker van bent dat je goed uitkomt. Stik de stoffen vervolgens aan elkaar vast.
  5. Klap de aangenaaide rand naar boven, zodat de naar onderen valt aan de binnenzijde van het zakje. Stik vanaf de buitenkant van het zakje nog een keer langs de rand, vlak naast de andere naad.
  6. Haal het koord door de tunnel die je hebt gecreëert met het stofrestje en klaar is jouw fruitzakje!


Klaar alweer! Veel plezier met jouw duurzame zakje!