Boodschappentas Naaien

Eenvoudig
Boodschappentas naaien

Beschrijving

Koop jij ook altijd zó veel dat alles niet meer in een stoffen tasje past? Naai dan je eigen grote, satiebele tas voor boodschappen en andere inkopen. De bodem van deze boodschappentas is gemaakt van kurk en kan daarom wel wat houden! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere stof naar wens, bijvoorbeeld panama, gobelin of kunstleer. Wees vooral lekker creatief en maak een boodschappentas geheel naar eigen wens!

Snijden:

  • kurk: 2x 45x30 cm plus naadtoeslag
  • 50 cm multifunctionele decostof (Buitenstof):2x 45x25 cm plus naadtoeslag
  • 1,10 m katoenen stof (Voeringstof): 45x110 cm
  • Tassenband: 2x 65cm

Zo maak je de boodschappentas:

  1. Stik allereerst het kurk vast aan de buitenstof aan de brede kant van 45 cm. Leg de stoffen hiervoor met de goede kanten op elkaar. Leg de samengenaaide stukken met de goede zijde naar boven en stik nogmaals vanaf deze kant vast, voor een recht en vlak resultaat.
  2. Herhaal de vorige stap ook voor de andere zijde van de buitenkant. Vervolgens naai je de kurkstoffen aan elkaar met de goede van de stof aan de binnenkant. Let er hierbij goed op dat de naden (tussen de twee verschillende stoffen) precies op elkaar liggen. Om een bodem te maken, leg je de hoeken diagonaal op elkaar en naai je deze over een breedte van ong. 15cm. Snijd of knip de overtollige stukken weg. Keer het genaaide werkje om en klaar is de buitentzijde van de tas.
  3. Naai nu de het deel van de binnenkant door het patroondeel voor de voering dubbel te klappen met de goede kanten op elkaar. Naai de bodem op dezelfde manier als de buitenkant van de tas.
  4. Leg de binnentas in de buitentas en let er hierbij op dat de hoeken mooi aansluiten. Klap nu van de buitenkant en de binnenkant de bovenrand ongeveer 1 cm naar binnen (dus beiden tussen de stoflagen in) en speld met een paar speldnaalden vast. Plaats vervolgens het band tussen de twee stoflagen op een plek naar wens. Let er wel op dat de plaatsering aan beide zijdes gelijk is.
  5. Stik de stoffen en het band aan elkaar vast door rondom langs de rand te naaien. Je kunt hier een rechte steek gebruiken, maar ook een zigzagsteek of siersteek. Net wat je zelf het mooiste vindt!

Klaar alweer! Veel plezier met jouw nieuwe tas.