Jeans oplappen

Jeans oplappen

Is je favoriete spijkerbroek gescheurd in het kruis? Geen reden om ze weg te gooien. Naden kunnen eenvoudig weer dichtgenaaid worden en sommige gaatjes kunnen ongezien gedicht worden. Gaten aan de benen of knieën hoeven daarentegen niet eens onzichtbaar gerepareerd te worden. Gebruik bijvoorbeeld mooie labels of lapjes of borduur kleine motieven over het gaatje. Ook kun je met een mooie kanten stof het gat in je spijkerbroek opleuken. Geef je broek een tweede kans en laat je inspireren door onze ideeën!

Onzichtbaar oplappen

Onzichtbaar oplappen

Gebruik een stuk jeans of een lap en garen in een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van de kapotte broek komt. Leg de lap achter het gat en stik met een rechte steek vast. Sluit vervolgens de scheur met een zigzagsteek die je meerdere keren herhaalt.

Een gat inkleden

Een gat inkleden

Een gat in je jeans wordt een leuke blikvanger wanneer je dit met katoenen stof, spijkerstof of met kant inkleedt. Je kunt ook creatief omgaan met de vorm van het gat!

Een gat bedekken

Een gat bedekken

Leg labels of patches over het gat van je jeans en stik deze vast. Of probeer eens het gat met kleine leuke borduurwerkjes met borduurgaren te bedekken.