Naaihandleiding outdoor-kussen

Medium
icon
Zitkussen voor buiten met tropisch motiefje

Beschrijving

Met dit geweldige naaipatroon kun je een comfortabel en praktisch zitkussen voor buiten naaien. Voor het naaien van dit zitkussen kun je het beste een outdoorstof gebruiken. Veel van onze outdoorstoofen zijn niet alleen waterafstotend, maar daarnaast ook bestand tegen UV-licht, schimmelresistent en vuilafstotend. Zo heb je dus extra lang wat van jouw kussen en kun je nog langer genieten van de tijd buiten op het balkon, in de tuin en in de natuur.

Patroondelen uitknippen
1/11

Patroondelen uitknippen

Knip het patroon voor de bovenkant achter keer uit (0,7 cm naadtoeslag is al in het patroon inbegrepen).

Patroondelen vastspelden
2/11

Patroondelen vastspelden

Deel de acht patroondelen in twee helften met 4 patroondelen op. Begin met een kwart en leg steeds twee stukken stof met de goede kanten op elkaar. Houd de stoffen met stofklemmetjes goed op elkaar.

Driehoeken naaien
3/11

Driehoeken naaien

Naai (bij voorkeur met een boventransportvoet) langs één lange zijde van de driehoek met een naadtoeslag van 0,7 cm. Belangrijk: compleet met de naadtoeslag doornaaien.

Driehoeken naaien
4/11

Driehoeken naaien

Naai nu het andere kwart. Optioneel kun je de naden aan de goede kant van de stof doorstikken voor meer stabiliteit. Hiermee is je eerste helft klaar en kun je verder naaien met de andere helft.

Driehoeken samenvoegen
5/11

Driehoeken samenvoegen

Leg beide helften met de goede kanten op elkaar. Speld vanaf het midden vast en stuk in één keer helemaal door. Je kunt de afgewerkte cirkel gebruiken als een sjabloon voor je onderkant en de stof met een rolmes snijden of met een schaar knippen.

Zijkanten uitknippen
6/11

Zijkanten uitknippen

Snijd 2 delen stof voor de zijkanten met afmetingen 0,25 m x 0,8 m. Speld ze aan het korte eind samen en naai met de goede kanten op elkaar vast.

Boord opnaaien
7/11

Boord opnaaien

Optioneel: boord toevoegen. Meet 8 cm van het uiteinde van de zijkant en naai de boord vast met een ritsvoetje.

Handgreep met boord naaien
8/11

Handgreep met boord naaien

Optioneel: handgreep met boord. Knip een stuk stof van 0,25 m x 0,12 m. Leg de boord tussen de stoffen met de goede kanten op elkaar en naai langs de lange kant aan elkaar.

Rits aannaaien
9/11

Rits aannaaien

Optioneel: ritssluiting. Naai een ritssluiting van 0,25 m lengte in tussen de uiteinden van de zijkant.

Cirkels & zijkant aan elkaar naaien
10/11

Cirkels & zijkant aan elkaar naaien

Speld beide cirkels en de zijkant aan elkaar met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Verdeel de cirkel en de zijwand in 4 delen. Speld de onderdelen in elkaar en naai rondom. Let erop dat je de greep en ritssluiting mee naait.

Zitkussen vullen
11/11

Zitkussen vullen

Vul het zitkussen nu met het vulmateriaal. Optioneel kun je twee knopen in het midden van de ronde delen toevoegen en deze strak aan elkaar naaien om het kussen meer volume te geven. Klaar is je zitkussen!