Naaien met stofrestanten

Naaien van stofrestanten

Bij elk naaiproject houd je hier en daar wat restjes stof over. Deze hoef je echter absoluut niet weg te gooien! Integendeel zelfs. De kleine lapjes stof kunnen een bron van inspiratie zijn voor kleine naaiprojecten waar je normaliter geen tijd voor vrijmaakt. En ook beginnende naaitalenten kunnen met kleine projecten perfect ervaring opdoen! Zo krijgen de restjes een ideale eindbestemming en dragen bij aan de vermindering van afval.

Upcycling voor de kleinste stofrestanten

Upcycling voor de kleinste stofrestanten

Om ervoor te zorgen dat ook de kleinste restjes stof niet in de afvalbak belanden, kun je met een beetje Vliesofix en wat handigheid je stofrestjes op pleisters strijken. Bij het strijken moet je erop letten dat de bout niet al te heet wordt. Anders kan (afhankelijk van het soort pleister wat je in huis hebt) de pleister gaan smelten. Zo kun je eventueel menig kindertraantje snel weer wegtoveren of je plakt een mooie pleister op de gewonde teddybeer. Je kinderen zullen het prachtig vinden.

Accessoires naaien

Naai van stofrestjes bijvoorbeeld accessoires zoals een coole clutch die perfect past bij je laatste kledingproject en maak ook fantastische cadeaus en attenties voor je allerliefsten. Misschien zelfs in het modieus colour block-design waarbij je heel mooi gebruik kunt maken van de verschillende restjes stof. 

Naai keukengadgets

Uit de stofrestanten kun je ook superhandige dagelijkse hulpjes toveren, als duurzame alternatieven voor wegwerpartikelen en die je niet meer wilt missen!

Naaien voor de allerkleinsten

Maak je kleintje blij met een schattige harembroek en misschien een bijpassend accessoire. Of fröbel gewoon van de meest verschillende stofrestanten een kleurrijk gebruiksvoorwerp.