Laptophoes Maken

Eenvoudig
Laptoptasche

Beschrijving

Wil je jouw laptop altijd goed beschermd en stijlvol bij je kunnen dragen? Naai je eigen laptophoes! Deze laptophoes is heel eenvoudig te maken en daarom ook goed geschikt voor beginners. Kies een vilt stof van 3 mm dikte in een kleur naar wens, een elastische band en naaigaren in een bijpassende (of juist in contrasterende) kleur. Wanneer je wilt, kun je ook nog een klein vakje toevoegen voor een ladekabel. Is dat niet handig?

Dit heb je nodig:

Uitknippen/Uitsnijden

Uitknippen/Uitsnijden

Meet eerst de lengte, breedte en hoogte van jouw laptop. De maat voor de breedte vermenigvuldig je keer drie. Voor de lengte voeg je de hoogte van de laptop plus twee centimeter naadtoeslag toe. Hieronder een voorbeeld:

  • Een laptop heeft de volgende maat: lengte 32 cm, breedte 23 cm en hoogte 2,5 cm
  • (Breedte x 3) x (Lengte + Hoogte + 2 cm) (23 cm x 3) x (32 cm + 2,5 cm + 2 cm)
  • Vervolgens moet je het volgende uitknippen/uitsnijden: 69 cm x 36,5 cm


Handleiding:

Klein vakje – Het moet niet, maar als je wilt, kun je een klein vakje toevoegen voor bijvoorbeeld een usb stick of een oplaadkabel. Hiervoor neem je een stuk vilt ter grootte van ongeveer 18 cm x 10 cm. Deze naai je direct vanaf de goede kant op het grote stuk vilt voor jou laptop. Vilt keer je na het naaien niet om, dus probeer zo recht mogelijk te naaien voor een mooi resultaat.

Elastische band knippen– Leg het elastische band over de lengte van de hoes en knip het op de juiste lengte af. Reken aan beide kanten 1,5 cm naadtoeslag extra.

Laptophoes naaien – Vouw het stuk vilt om jouw laptop (het vilt moet de laptop geheel omsluiten) zodat een hoes ontstaat met klep en markeer de plek waar de bovenrand van het vilt moet komen aan de voorkant van jouw hoes. Stik vervolgens langs de bovenrand aan de voorkant. Begin op 1 cm van de kant en eindig ook 1 cm voor de kant, zodat de naad straks mooi aansluit bij de zijkanten. Houd bij het naaien voor deze hoes aldoor een naadtoeslag aan van 1 cm.

Ongeveer in het midden van de hoes steek je het elastisch band tussen de voor- en achterkant van de hoes. Vervolgens stik je de zijkanten door te beginnen aan de onderkant en naar boven te stikken. Wanneer je bij het elastische band bent aangekomen, klap je deze omhoog, zodat je alleen het band tussen de viltlagen vastnaait en niet het band aan de buitenkant! (Let op: Op de foto's zie je dat ook het band aan de bovenkant is meegenaaid, maar als je dit doet, past de klep later niet mooi door het band.)

Naai vervolgens rondom de klep, indien gewenst met een siersteek.

Klaar is jouw laptophoes