Hartje knutselen

Eenvoudig
Valentijnsdag hartje knutselen

Beschrijving

Zoek jij nog een creatief cadeau-idee voor moederdag of valentijnsdag? Misschien is dit een idee voor jou! Een hartje knutselen kan op veel manieren. Wij laten je zien hoe je een hart knutselt met knopen en vilt op een canvas doek. Natuurlijk kun je het geheel aanpassen naar eigen wens door te kiezen voor knopen en banden naar wens of door een hele andere basiskleur te kiezen. Ook kun je het canvas eerst verven voordat je overgaat tot het opplakken van banden, vilt en knopen. Hoe komt jouw geknutseld hart eruit te zien?

Band opplakken
1/5

Band opplakken

Knip de band in vier gelijklange stukken en lijm de band in horizontale strepen op het canvas met textiellijm.

Hartje tekenen
2/5

Hartje tekenen

Teken een hart op een stuk papier. Knip het papieren hart uit en gebruik een pen om de vorm op je stuk vilt over te dragen.

Hartje uitknippen
3/5

Hartje uitknippen

Knip het hartje uit vilt met een knutselschaar. Ga voorzichtig te werk, zodat je mooie rechte lijnen zonder hakken knipt.

Hartje opplakken
4/5

Hartje opplakken

Lijm nu het hart met textiellijm op het midden van het canvas. Je kunt natuurlijk nog meer hartjes oplijmen als je wilt.

Knopen vastlijmen
5/5

Knopen vastlijmen

Gebruik de textiellijm om de knopen één voor één op het hart te lijmen. De knopen zijn wat eenvoudiger te plaatsen met een pincet. Laat de lijm vervolgens 10 minuten drogen en jouw valentijnshart is klaar om weggegeven te worden.